top of page
  • Foto van schrijver Elke

een frisse start en afsluiter van de dag

Reinigen? Waarom?

Een van de uitspraken die ik vaak hoor in onze behandelstoel. Er zijn nog steeds mensen die hun huid niet iedere dag reinigen. Voor ons eigenlijk ondenkbaar want je poetst toch ook dagelijks je tanden?

Nog steeds zijn er mensen die denken dat wanneer ze ‘s morgens hun gezicht afspoelen met water, of nog erger met douchegel, hun huid hiermee gereinigd is.

Het best kan je het vergelijken met een bord waaruit je net een warme maaltijd gegeten hebt, je kan je bord afspoelen met water, nog steeds ligt er een vette film op je bord. Niet zo smakelijk om terug een maaltijd uit te eten, niet? Hetzelfde met je huid. Als je huid niet

correct gereinigd is dan smeer je al het “vuil” van

tijdens de dag/nacht nog dieper de huid in.


Waarom zijn reinigingen nu zo belangrijk? Simpel, om talg, dode huidcellen, zweet, make-up en alle vuil van tijdens de dag te verwijderen. Ik hoor je al denken, vuil van tijdens de dag!? Mensen die een bril dragen kunnen dit snel bevestigen. Kijk ‘s avonds eens naar je bril hoe vuil en vettig hij is. Wel, dit ligt ook op je huid.


Vanaf welke leeftijd beginnen we best te reinigen? Zeker vanaf wanneer je make up begint te dragen, dan is dit een must! Doe je dit niet dan raden wij toch zeker aan om al te beginnen reinigen van zodra je in de pubertijd zit om zo extra ontstekingen en een vette huid te minimaliseren.


Reinigingsdoekjes? Weg ermee, een bron van bacteriën en veel te sterk voor je huid! Hoeveel klachten zijn er niet van mensen met rosacea, huidreacties of andere ontstekingen die worden veroorzaakt door chemische stoffen of bewaarmiddelen die o.a. in zo’n doekjes zitten. Ze zitten vol van de conserveermiddelen die de doekjes vochtig houden en parfum die de doekjes lekker laten ruiken. Overmatig gebruik van zo’n doekjes kan zelfs een verbrand gevoel geven aan de huid. Niet doen is dus de boodschap.
Wat is nu een goeie reiniging? Reinig je huid nooit met gewone zeep of douchegel, deze zijn echt niet voor je gezicht geschikt.

Zeep neemt veel te veel van de natuurlijke huidvetten weg daardoor je de huid veel te sterk uitdroogt waardoor je zo veel sneller huidproblemen creëert. Een persoonlijk bepaalde reiniging is zeer belangrijk. Iedere persoon en huid is uniek.Hoe vaak reinig je je huid? Ideaal is om je huid 2 maal per dag te reinigen. ‘s Morgens en ‘s avonds. Soms hoor ik, ‘s morgens was ik mijn gezicht alleen met water en avonds doe ik niets. Dit is jammer! Tijdens de nacht is je huid zeer actief omdat het ‘s nachts een herstellende functie heeft en ook heel veel afvalstoffen en vet afscheidt. Dit krijg je dus niet enkel met water afgespoeld.

‘s Avonds je huid reinigen is echt essentieel, make-up, stof, uitlaatgassen, … moeten van je huid verwijderd worden met een zachte maar diepe reiniging zodat je huid mooi fris en rein is om je ampulle, serum en nachtcrème op te nemen.


Babor reinigingsproducten:

hy-öl met phytoactive (onze topper)

mild cleanser foam gentle mild cleanser

intensive calming cleanser repair cleanser

detox cleanser gel en tonic

enzyme cleanser

eye make up remover met andere worden, voor elk wat wils

Dit reinigingsmomentje kost je hooguit 2 min, dus “geen tijd” kan en mag geen excuus zijn!

Een schone huid voelt zoveel lekkerder en werkstoffen worden veel beter opgenomen.

Geniet van een fris gevoel ;-)


beautysalon elke

 

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


bottom of page